Laventeli on kaikkien eteeristen äiti! Miksi? Koska se sopii niin moneen.

Laventelin kanssa on helppo aloittaa öljyily. Jos et tiedä mitä öljyä laittaisit, kokeilepa laventelia.

Laventeli nopeuttaa paranemista, ja uudistaa ihosoluja. Laventeli laskee turvotusta.

Laventeli rauhoittaa mieltä ja tukee syvempää unta. Laventeli sopii lapsille hienosti iltaöljyyn. Kun sivelet lapsen jalkapohjia iltaöljyllä, öljyn hienot, hoitavat molekyylit menevät koko kehoon, mutta tuoksu tyynnyttää ja rauhoittaa mielen unille.

Ehkäpä laventelin tuoksu luo lapselle turvallisuuden tunnetta aikuisena. Muistoja äidin tai vanhemman pienestä iltahetkestä lapselle, jossa äiti , isi tai mummi hoiti öljyllä lapsia ja loi turvallisuutta ihanalla toistuvalla rutiinilla. Niihin muistoihin mieli palaa myöhemmin.

Laventelin hoitavat ominaisuudet ovat aivan huippuja palovamman tai auringon polttamien kanssa!

Modernin ajan aromaterapia alkoi kehittymään 1800 -luvun lopulla ja 1900 -luvun alussa. Ensimmäisen maailman sodan aikana, sekä armeijan että siviilien käytössä, levisi eteeristen öljyjen käyttö, niiden hoitavien ominaisuuksiensa takia.

Ranskalainen lääkäri, Dr. Monciére, käytti eteerisiä öljyjä laajasti niiden antibakteeristen ja haavoja hoitavien ominaisuuksien vuoksi, ja kehitti monia salvoja eteerisistä öljyistä.

René -Maurice Gattefosse, ranskalainen kemisti, joka tunnetaan aromaterapian isänä, alkoi tieteellisesti tutkia eteerisiä öljyjä 1907. Hän sai omakohtaisesti kokea laventelin voiman, kun hän poltti itsensä todella pahasti laboratoriossaan. Hän sai tyrkättyä kätensä laventeliöljyyn, ja hämmästyi sen parantavaa voimaa.

Hän jakoi tutkimuksiaan kollegansa, lääkäri Jean Valnetin kanssa. Valnet alkoi käyttää eteerisiä öljyjä toisessa maailman sodassa haavoittuneille sotilaille. Hänen yllätyksekseen, eteeriset öljyt näyttivät olevan valtavan tehokkaita taistelemaan tulehduksia vastaan. Näin hän pystyi pelastamaan monien henkiä, jotka muuten olisivat saattaneet kuolla.

Nykyään tiedämme, että monet virukset, sienet ja bakteerit eivät viihdy tai pysty elämään eteeristen öljyjen lähettyvillä. Erityisesti näitä öljyjä ovat, sellaiset, joissa on korkea määrä fenoleja, karvakroleja, tymoleja tai terpeenejä.

Tämä auttaa ymmärtämään miksi pieni joukko varkaita Mustan surman aikaan 1400 -luvulla, pystyi ryöstelemään ruumiita, ilman että he itse sairastuivat. He olivat itse yrttikauppiaita ja parfyymin tekijöitä, ja heitä suojasi kasvien antibakteeriset ominaisuudet.

Laventelia on historian aikana käytetty hyönteisten puremiin, päänsärkyihin, pms-vaivoihin, stressiin ja hiusten kasvuun. Koska jokaisessa eteerisessä öljyssä on satoja kemiallisia ainesosia, voi jokainen öljy toimia niin valtavan monilla tavoilla kehossa.

Eteerisellä öljyllä ihmellinen ja ainutlaatuinen kyky mennä solukalvon läpi ja matkata verenkierrossa ja kudoksissa. Koska eteeristen öljyjen molekyylit ovat valtavan pieniä, ne pystyvät läpäisemään soluja. Kun eteerisiä öljyjä laitetaan jalkapohjiin tai pehmyt kudoksiin, ne voivat kulkea koko kehon läpi muutamissa minuuteissa. Ihmeellistä, eikö!

Moderni aika

Nyky maailma on alkanut ymmärtää kasvien parantavaa ja hoitavaa voimaa. Tämä kadoksissa ollut, Luojan lahja, kasvit ja niiden eteeriset öljyt, olivat jotakin, mitä muinaisena aikana tunnettiin hyvin. Siihen aikaan ei ollut laboratorioita, tehtaita tai korkean teknologian laitteita tai synteettisiä kemikaaleja. Maa ja sen parantavat lahjat olivat muinaisen maailman lääkkeitä. Jotain sellaista, mistä meidän, tämän ajan ihmisten tulisi ottaa mallia, arvostaa ja syleillä sitä upeaa lahjaa mikä on käsissämme.

Eteeriset öljyt eivät enää ole kadonnutta tietoa. Ne ovat osa nykyajan lääketiedettä. Miljoonat ihmiset nykyään iloitsevat eteeristen öljyjen hoitavista ominaisuuksista, ja yhä enemmän ihmisiä löytää koko ajan niiden luo. Yhä enemmän terveydenhuollon alan ammattilaiset, lääkärit, ja tiedemiehet ovat heränneet ja löytäneet tämän kerran kadonneen tiedon luo ja lääketiede on ottanut uusia ulottuvuuksia yhdistäessään nykytietämystä tähän vanhaan alkuperäiseen hoitotapaan.