Miten valita synnytykseen eteeriset öljyt?

Eteeristen öljyjen valinta voi tuntua vaikealta. Eteerisiä öljyjä ei tarvitse pelätä! Ne ovat ihania ja hyödyllisiä synnyttäjälle . Kuitenkin eteerisiä öljyjä on valtavasti, joten on ymmärrettävää, että ne saattavat tuntua hetken valtavan laajalta uudelta tuttavuudelta.

Olen laatinut alla olevan kuvan helpottamaan öljyjen valintaa synnytykseen

Tämä kaavio auttaa valitsemaan eteerisiä öljyjä synnytykseen.

Miksi itse tykkään eteeristä öljyistä niin paljon? Minulla on itsellä takana 5 omaa synnytystä. Kolmessa viimeisimmässä minulla on ollut öljyt mukana synnytyksessä ja palautumisessa, ja kun vuosien aikana olen oppinut öljyistä enemmän, on synnytyksiin ja omaan palautumiseen pystynyt vaikuttamaan ihan eri tavalla.

Olen huomannut eron synnytyksissä, joissa ei ole öljyjä, ja joissa on ollut öljyt käytössä.

Verenvuotoa ehkäisemään ovat helichrysum ja sypressi. Näitä kannatta laittaa alaselälle kun synnytys käynnistyy ja lisätä synnytyksen aikana. Myös vesisynnytyksessä. Viimeisimmässä synnytyksessäni vuoto oli tosi niukkaa, ja olin laittanut jo synnytyksen aikana helichrysumia alaselkään synnytysöljyssä. Laitoin öljyä synnytyksen jälkeen, aina vessassa käynnin yhteydessä alaselkään ja alavatsalle, ja jälkivuoto oli kyllä tosi niukkaa ja loppui aika nopeaan! On hauskaa oppia aina uutta itsekin joka synnytyksen myötä!

Mieli on valtavan tärkeä synnytyksessä! Kuitenkaan aina se, että koettaa olla rentoutunut ei aina auta tarpeeksi. Tässä kohtaa öljyt astuvat mainiosti kuvaan, tukien niin synnyttäjää, kuin tukihenkilöäkin. Koska öljyt vaikuttavat aivoihin ja tunnekeskukseen mm. hajuaistimme kautta, ne pystyvät rentouttamaan ja vaikuttamaan ilmapiiriin ja synnytyshuoneseen positiivisesti.

Mielen tueksi voi käyttää ihanaa appelsiinia, jota kutsutaan onnellisuuden öljyksi, ja jota käytetään Euroopassa monissa synnytyssairaaloissa jo saapumisaulassa. Sillä voi auttaa lievittämään jännitystä mitä voi olla kun kotoa siirrytään sairaalaan. Raskausaikanakin appelsiini on ihana luomaan hyvää mieltä odottajalle.

Äitiyden ilon puolelle olen listannut enemmän öljyjuttuja raskauteen synnytykseen ja äitiyteen liittyen, käy lukemassa sieltä lisää! Sivut löytyy osoitteesta aitiydenilo.fi

Hyvän mielen vaaliminen on tärkeää odotusaikana sekä synnytyksessä!

Laventeli on yksi odottajan parhaista ystävistä! Sen rentouttava tuoksu auttaa lievittämään jännitystä ja luo rentouttavaa oloa ympärille.

Välilihaa kannattaa tukea!

Välihaan sopivia öljyjä ovat mirha, Laventeli, piparminttu, ja Gentle Babies. Voit laittaa ne pohjaöljyyn ja levittää sitä välilihan alueelle synnytyksen aikana. Öljy pehmittää ihoa ja auttaa sitä joustamaan sekä eteeristen öljyjen antibakteeriset ominaisuudet tukevat erilaisissa synnyttäjän haasteissa. Mirhaa on käytetty historian aikana synnyttäjillä vuosisatojen aikana suojaamaan synnyttäjää ja vauvaa huonoilta bakteereita.

Jos haluat oppia lisää öljyistä synnytykseen liittyen, liity mukaan iloiseen öljytiimiimme! Laita minulle viestiä info@aitiydenilo.fi tai liity mukaan youngliving.com sivujen kautta käyttämällä suosittelijanumeroa 2162493. Laita myös viestiä vielä minulle, niin liitän sinut mukaan meidän tiimin ryhmiin. 🙂

Kaipaatko koulutusta öljyjen käyttöön?

Jos olet jo jonkun muun tiimin jäsen tai synnytysalan ammattilainen , ja haluaisit oppia aiheesta lisää, niin koulutan eteeristen öljyjen käytöstä synnytyksessä. Young Livingin eteeriset öljyt eroavat jonkin verran muista öljyistä ja ohjeet synnytykseen eroavat muista perusohjeista. Voit tilata minut kouluttamaan tiimiäsi. Ota yhteyttä niin sovitaan tarkemmin!

Öljyisin terveisin,

Maarit