Progesteroni ja estrogeeni

Nykyään naisille on hormonitoiminnassa haasteita, ja tämä näkyy myös raskausaikana, sekä synnytyksessä. Jos keltarauhashormonitasot ovat matalalla, vaikuttaa se myös raskauteen, vaikuttaen riskiin saada keskenmeno tai ennen aikainen synnytys. Jos tällaiseen on taipumusta, kannattaa ottaa käyttöön PPP eli Phyto Progessence Plus -öljy kehon tukemiseen, ja jatkaa tätä raskausajan. Kyseistä tuotetta käytin itsekin oman keskenmenon jälkeen ja viimeisimmän raskauden aikana. Keskenmenon pelko on viheliäistä, ja se vaikuttaa raskaudesta nauttimiseen luoden varjon sen ylle pelon muodossa. Keskenmeno ja toistuvat keskenmenot kertovat myös keltarauhashormonin puutteesta, ja tähän viittaakin keskenmenot, jotka tapahtuvat ennen 12 raskausviikkoa.

Täältä löytyy vähän lisätietoa aiheesta

https://www.kaypahoito.fi/sll32760

Tässä linkki alla, jossa voi mittauttaa ja tutkia omia progesteronitasoja jos ne mietityttävät . Kehoa voi myös alkaa tukemaan kasvivalmisteella, vaikka ei olisi mittauttanutkaan omia tasoja. Suurimmalla osalla nykynaisista on keltarauhashormonin puutetta ja vajausta, koska saamme ympäristöstä niin paljon hormonihäiritsijöitä, jotka vaikuttavat niin, että kehoomme muodostuu estrogeenipiikki https://www.puhti.fi/tietopaketit/progesteroni/

Kasveista saatu progesteroni on erilaista kuin synteettinen lääkkeenä käytettävä progesteroni, ja näin ollen niitä voi käyttää itse kotona tukiessa oman kehon hyvinvointia ja tervettä raskautta. Mutta se onkin jo toisen tarinan ja postauksen aihe!

Kun laskettuaika on lähestymässä, pitäisi progesteronitasojen alkaa laskea, ja estrogeenin nousta, jotta synnytys voi alkaa käynnistyä.

Naisille on nykyään paljon haasteita raskausaikana, keskenmenot, yli menevä raskaus (normaali kiertoon ja laskutapoihin vaikuttavat asiat poissuljettu), hitaasti etenevä synnytys. Nämä kertovat kehon hormonihaasteista. Saamme hormonihäiritsijöitä ympäristöstä, ja toki nämä vaikuttavat raskausaikaankin.

Jos synnytys lähtee vähän laiskasti käyntiin, ja kestää pitkään ja päiviä, kehoa tarvitsee tällöin tukea. Sclar Essence on hyvä valmis tuote tähän, ja sen käyttöä aloitetaan 36 -viikosta eteenpäin, ja öljytippojen määrää nostetaa joka viikko.

Muita öljyjä mitä voi käyttää samaan tarkoitukseen, ovat jasmiini ja muskatellisalvia (clary sage), mutta näiden käyttö aloitetaan vasta synnytyksen käynnistyttyä.

Laventelia voi käyttää raskausaikana ylläpitämään raskautta. Se laskee stressiä ja rauhottaa kehoa, jolloin odottajan mieli on rauhallisempi.

Laventelia kannattaa käyttää raskausaikana vatsalle siveltynä laimennettuna sekä unta tukemaan iltaisin, tällä lailla käytettynä se voi ehkäistä ennen aikaista synnytystä pitämällä mielen rauhallisena, sekä tyynnyttäen jos on taipumusta ennen aikaisiin supisteluihin.

-Maarit

Lähteenä olen käyttänyt eri teoksia raskaus- ja hormoniaiheista ja luentomateriaaleja.