Miten valita synnytykseen eteeriset öljyt?

Eteeristen öljyjen valinta voi tuntua vaikealta. Eteerisiä öljyjä ei tarvitse pelätä! Ne ovat ihania ja hyödyllisiä synnyttäjälle . Kuitenkin eteerisiä öljyjä on valtavasti, joten on ymmärrettävää, että ne saattavat tuntua hetken valtavan laajalta uudelta tuttavuudelta.

Olen laatinut alla olevan kuvan helpottamaan öljyjen valintaa synnytykseen

Tämä kaavio auttaa valitsemaan eteerisiä öljyjä synnytykseen.

Miksi itse tykkään eteeristä öljyistä niin paljon? Minulla on itsellä takana 5 omaa synnytystä. Kolmessa viimeisimmässä minulla on ollut öljyt mukana synnytyksessä ja palautumisessa, ja kun vuosien aikana olen oppinut öljyistä enemmän, on synnytyksiin ja omaan palautumiseen pystynyt vaikuttamaan ihan eri tavalla.

Olen huomannut eron synnytyksissä, joissa ei ole öljyjä, ja joissa on ollut öljyt käytössä.

Verenvuotoa ehkäisemään ovat helichrysum ja sypressi. Näitä kannatta laittaa alaselälle kun synnytys käynnistyy ja lisätä synnytyksen aikana. Myös vesisynnytyksessä. Viimeisimmässä synnytyksessäni vuoto oli tosi niukkaa, ja olin laittanut jo synnytyksen aikana helichrysumia alaselkään synnytysöljyssä. Laitoin öljyä synnytyksen jälkeen, aina vessassa käynnin yhteydessä alaselkään ja alavatsalle, ja jälkivuoto oli kyllä tosi niukkaa ja loppui aika nopeaan! On hauskaa oppia aina uutta itsekin joka synnytyksen myötä!

Mieli on valtavan tärkeä synnytyksessä! Kuitenkaan aina se, että koettaa olla rentoutunut ei aina auta tarpeeksi. Tässä kohtaa öljyt astuvat mainiosti kuvaan, tukien niin synnyttäjää, kuin tukihenkilöäkin. Koska öljyt vaikuttavat aivoihin ja tunnekeskukseen mm. hajuaistimme kautta, ne pystyvät rentouttamaan ja vaikuttamaan ilmapiiriin ja synnytyshuoneseen positiivisesti.

Mielen tueksi voi käyttää ihanaa appelsiinia, jota kutsutaan onnellisuuden öljyksi, ja jota käytetään Euroopassa monissa synnytyssairaaloissa jo saapumisaulassa. Sillä voi auttaa lievittämään jännitystä mitä voi olla kun kotoa siirrytään sairaalaan. Raskausaikanakin appelsiini on ihana luomaan hyvää mieltä odottajalle.

Äitiyden ilon puolelle olen listannut enemmän öljyjuttuja raskauteen synnytykseen ja äitiyteen liittyen, käy lukemassa sieltä lisää! Sivut löytyy osoitteesta aitiydenilo.fi

Hyvän mielen vaaliminen on tärkeää odotusaikana sekä synnytyksessä!

Laventeli on yksi odottajan parhaista ystävistä! Sen rentouttava tuoksu auttaa lievittämään jännitystä ja luo rentouttavaa oloa ympärille.

Välilihaa kannattaa tukea!

Välihaan sopivia öljyjä ovat mirha, Laventeli, piparminttu, ja Gentle Babies. Voit laittaa ne pohjaöljyyn ja levittää sitä välilihan alueelle synnytyksen aikana. Öljy pehmittää ihoa ja auttaa sitä joustamaan sekä eteeristen öljyjen antibakteeriset ominaisuudet tukevat erilaisissa synnyttäjän haasteissa. Mirhaa on käytetty historian aikana synnyttäjillä vuosisatojen aikana suojaamaan synnyttäjää ja vauvaa huonoilta bakteereita.

Jos haluat oppia lisää öljyistä synnytykseen liittyen, liity mukaan iloiseen öljytiimiimme! Laita minulle viestiä info@aitiydenilo.fi tai liity mukaan youngliving.com sivujen kautta käyttämällä suosittelijanumeroa 2162493. Laita myös viestiä vielä minulle, niin liitän sinut mukaan meidän tiimin ryhmiin. 🙂

Kaipaatko koulutusta öljyjen käyttöön?

Jos olet jo jonkun muun tiimin jäsen tai synnytysalan ammattilainen , ja haluaisit oppia aiheesta lisää, niin koulutan eteeristen öljyjen käytöstä synnytyksessä. Young Livingin eteeriset öljyt eroavat jonkin verran muista öljyistä ja ohjeet synnytykseen eroavat muista perusohjeista. Voit tilata minut kouluttamaan tiimiäsi. Ota yhteyttä niin sovitaan tarkemmin!

Öljyisin terveisin,

Maarit

Hormonien vaikutus raskauden kestoon

Progesteroni ja estrogeeni

Nykyään naisille on hormonitoiminnassa haasteita, ja tämä näkyy myös raskausaikana, sekä synnytyksessä. Jos keltarauhashormonitasot ovat matalalla, vaikuttaa se myös raskauteen, vaikuttaen riskiin saada keskenmeno tai ennen aikainen synnytys. Jos tällaiseen on taipumusta, kannattaa ottaa käyttöön PPP eli Phyto Progessence Plus -öljy kehon tukemiseen, ja jatkaa tätä raskausajan. Kyseistä tuotetta käytin itsekin oman keskenmenon jälkeen ja viimeisimmän raskauden aikana. Keskenmenon pelko on viheliäistä, ja se vaikuttaa raskaudesta nauttimiseen luoden varjon sen ylle pelon muodossa. Keskenmeno ja toistuvat keskenmenot kertovat myös keltarauhashormonin puutteesta, ja tähän viittaakin keskenmenot, jotka tapahtuvat ennen 12 raskausviikkoa.

Täältä löytyy vähän lisätietoa aiheesta

https://www.kaypahoito.fi/sll32760

Tässä linkki alla, jossa voi mittauttaa ja tutkia omia progesteronitasoja jos ne mietityttävät . Kehoa voi myös alkaa tukemaan kasvivalmisteella, vaikka ei olisi mittauttanutkaan omia tasoja. Suurimmalla osalla nykynaisista on keltarauhashormonin puutetta ja vajausta, koska saamme ympäristöstä niin paljon hormonihäiritsijöitä, jotka vaikuttavat niin, että kehoomme muodostuu estrogeenipiikki https://www.puhti.fi/tietopaketit/progesteroni/

Kasveista saatu progesteroni on erilaista kuin synteettinen lääkkeenä käytettävä progesteroni, ja näin ollen niitä voi käyttää itse kotona tukiessa oman kehon hyvinvointia ja tervettä raskautta. Mutta se onkin jo toisen tarinan ja postauksen aihe!

Kun laskettuaika on lähestymässä, pitäisi progesteronitasojen alkaa laskea, ja estrogeenin nousta, jotta synnytys voi alkaa käynnistyä.

Naisille on nykyään paljon haasteita raskausaikana, keskenmenot, yli menevä raskaus (normaali kiertoon ja laskutapoihin vaikuttavat asiat poissuljettu), hitaasti etenevä synnytys. Nämä kertovat kehon hormonihaasteista. Saamme hormonihäiritsijöitä ympäristöstä, ja toki nämä vaikuttavat raskausaikaankin.

Jos synnytys lähtee vähän laiskasti käyntiin, ja kestää pitkään ja päiviä, kehoa tarvitsee tällöin tukea. Sclar Essence on hyvä valmis tuote tähän, ja sen käyttöä aloitetaan 36 -viikosta eteenpäin, ja öljytippojen määrää nostetaa joka viikko.

Muita öljyjä mitä voi käyttää samaan tarkoitukseen, ovat jasmiini ja muskatellisalvia (clary sage), mutta näiden käyttö aloitetaan vasta synnytyksen käynnistyttyä.

Laventelia voi käyttää raskausaikana ylläpitämään raskautta. Se laskee stressiä ja rauhottaa kehoa, jolloin odottajan mieli on rauhallisempi.

Laventelia kannattaa käyttää raskausaikana vatsalle siveltynä laimennettuna sekä unta tukemaan iltaisin, tällä lailla käytettynä se voi ehkäistä ennen aikaista synnytystä pitämällä mielen rauhallisena, sekä tyynnyttäen jos on taipumusta ennen aikaisiin supisteluihin.

-Maarit

Lähteenä olen käyttänyt eri teoksia raskaus- ja hormoniaiheista ja luentomateriaaleja.

Tunnetko jo laventelin?

Laventeli on kaikkien eteeristen äiti! Miksi? Koska se sopii niin moneen.

Laventelin kanssa on helppo aloittaa öljyily. Jos et tiedä mitä öljyä laittaisit, kokeilepa laventelia.

Laventeli nopeuttaa paranemista, ja uudistaa ihosoluja. Laventeli laskee turvotusta.

Laventeli rauhoittaa mieltä ja tukee syvempää unta. Laventeli sopii lapsille hienosti iltaöljyyn. Kun sivelet lapsen jalkapohjia iltaöljyllä, öljyn hienot, hoitavat molekyylit menevät koko kehoon, mutta tuoksu tyynnyttää ja rauhoittaa mielen unille.

Ehkäpä laventelin tuoksu luo lapselle turvallisuuden tunnetta aikuisena. Muistoja äidin tai vanhemman pienestä iltahetkestä lapselle, jossa äiti , isi tai mummi hoiti öljyllä lapsia ja loi turvallisuutta ihanalla toistuvalla rutiinilla. Niihin muistoihin mieli palaa myöhemmin.

Laventelin hoitavat ominaisuudet ovat aivan huippuja palovamman tai auringon polttamien kanssa!

Modernin ajan aromaterapia alkoi kehittymään 1800 -luvun lopulla ja 1900 -luvun alussa. Ensimmäisen maailman sodan aikana, sekä armeijan että siviilien käytössä, levisi eteeristen öljyjen käyttö, niiden hoitavien ominaisuuksiensa takia.

Ranskalainen lääkäri, Dr. Monciére, käytti eteerisiä öljyjä laajasti niiden antibakteeristen ja haavoja hoitavien ominaisuuksien vuoksi, ja kehitti monia salvoja eteerisistä öljyistä.

René -Maurice Gattefosse, ranskalainen kemisti, joka tunnetaan aromaterapian isänä, alkoi tieteellisesti tutkia eteerisiä öljyjä 1907. Hän sai omakohtaisesti kokea laventelin voiman, kun hän poltti itsensä todella pahasti laboratoriossaan. Hän sai tyrkättyä kätensä laventeliöljyyn, ja hämmästyi sen parantavaa voimaa.

Hän jakoi tutkimuksiaan kollegansa, lääkäri Jean Valnetin kanssa. Valnet alkoi käyttää eteerisiä öljyjä toisessa maailman sodassa haavoittuneille sotilaille. Hänen yllätyksekseen, eteeriset öljyt näyttivät olevan valtavan tehokkaita taistelemaan tulehduksia vastaan. Näin hän pystyi pelastamaan monien henkiä, jotka muuten olisivat saattaneet kuolla.

Nykyään tiedämme, että monet virukset, sienet ja bakteerit eivät viihdy tai pysty elämään eteeristen öljyjen lähettyvillä. Erityisesti näitä öljyjä ovat, sellaiset, joissa on korkea määrä fenoleja, karvakroleja, tymoleja tai terpeenejä.

Tämä auttaa ymmärtämään miksi pieni joukko varkaita Mustan surman aikaan 1400 -luvulla, pystyi ryöstelemään ruumiita, ilman että he itse sairastuivat. He olivat itse yrttikauppiaita ja parfyymin tekijöitä, ja heitä suojasi kasvien antibakteeriset ominaisuudet.

Laventelia on historian aikana käytetty hyönteisten puremiin, päänsärkyihin, pms-vaivoihin, stressiin ja hiusten kasvuun. Koska jokaisessa eteerisessä öljyssä on satoja kemiallisia ainesosia, voi jokainen öljy toimia niin valtavan monilla tavoilla kehossa.

Eteerisellä öljyllä ihmellinen ja ainutlaatuinen kyky mennä solukalvon läpi ja matkata verenkierrossa ja kudoksissa. Koska eteeristen öljyjen molekyylit ovat valtavan pieniä, ne pystyvät läpäisemään soluja. Kun eteerisiä öljyjä laitetaan jalkapohjiin tai pehmyt kudoksiin, ne voivat kulkea koko kehon läpi muutamissa minuuteissa. Ihmeellistä, eikö!

Moderni aika

Nyky maailma on alkanut ymmärtää kasvien parantavaa ja hoitavaa voimaa. Tämä kadoksissa ollut, Luojan lahja, kasvit ja niiden eteeriset öljyt, olivat jotakin, mitä muinaisena aikana tunnettiin hyvin. Siihen aikaan ei ollut laboratorioita, tehtaita tai korkean teknologian laitteita tai synteettisiä kemikaaleja. Maa ja sen parantavat lahjat olivat muinaisen maailman lääkkeitä. Jotain sellaista, mistä meidän, tämän ajan ihmisten tulisi ottaa mallia, arvostaa ja syleillä sitä upeaa lahjaa mikä on käsissämme.

Eteeriset öljyt eivät enää ole kadonnutta tietoa. Ne ovat osa nykyajan lääketiedettä. Miljoonat ihmiset nykyään iloitsevat eteeristen öljyjen hoitavista ominaisuuksista, ja yhä enemmän ihmisiä löytää koko ajan niiden luo. Yhä enemmän terveydenhuollon alan ammattilaiset, lääkärit, ja tiedemiehet ovat heränneet ja löytäneet tämän kerran kadonneen tiedon luo ja lääketiede on ottanut uusia ulottuvuuksia yhdistäessään nykytietämystä tähän vanhaan alkuperäiseen hoitotapaan.

Tervetuloa eteeristen öljyjen maailmaan!

Ovatko eteeriset öljyt jo tuttuja sinulle?

Eteerisillä öljyillä voit hoitaa kehoa ja mieltä. Ne sopivat vauvasta vaariin. Kun opettelet muutamat perusjutut, voit käyttää öljyjä helposti koko perheelle.

Muista nämä:

Laimenna ensin.

Yleiset laimennusohjeet, joita voi muokata tilanteen mukaan:

Vauvat 1-2 tp/ 60 ml laimennusöljyä

Pikkulapset 1-2 tp /30 ml laimennusöljyä

Aikuiset 1-6 tp/ 15 ml laimennusöljyä

Tai öljypullon etiketissä olevan ohjeen mukaan.