Ahdasmielistä öljyilyä?

Oletko koskaan törmännyt ahdasmieliseen öljyilyyn? Se on sellaista, jossa eteerisiä öljyjä voisi käyttää vain, jos on käynyt jonkin sortin peruskurssin. Ja yllätys yllätys, kurssihan ei ole mikään jalo ja ilmainen, vaan maksaa ihan rahaa. 50-200 euroa. 

Ahdasmielinen öljyily, on kuin tie, jonka kulkeminen on niin pelottavaa, että sitä ei oikein kannattaisi kulkea, ettei vain tipahda rotkoon. Vaikka oikeasti aurinko yrittää pilkistää tien päässä, kun vain juokset äkkiä rohkeasti läpi tuon tien.

Tällaista pelottelupuhetta kuulee ja näkee aina välillä somessa. Ja jos et ole tätä perus/ syventävää kurssia käynyt, niin sinun täytyisi vähintään käydä aromaterapeutilla, joka kertoo haastateltuasi sinua, mitkä öljyt sinulle sopii. Tai saat ehkä valmiin seoksen, jonka reseptiä et saa mukaasi, tiedon vain mitä öljyjä siinä on. Jotta voit tulla uudestaan taas kysymään apua. Klik, kassaan kilahtaa rahaa. Ihan niin kuin lääkäriinkin mennään, ja aina maksetaan siitä ilosta rahaa. Ja edelleen terveytesi on aina jonkun kädessä. Et ole heidän mielestään tarpeeksi koulutettu tai fiksu ymmärtämään terveyttäsi. Tai ainakin sitten jos olet koulutettu oikealla tavalla, sitten tiedät oikean tavan elää, ja öljytä itseäsi.

Haluan kannustaa sinua oman elämäsi terveydenhoitajaksi. Olet kykenevä kokeilemaan itse öljyjä, ottamaan selvää, ja oppimaan pikku hiljaa sinun omasta kehostasi ja öljyistä, mikä sopii sinulle ja millä annoksella tai tippamäärillä. On olemassa erilaisia ohjeita. Mutta ahdasmielisempiä on ne, joissa on sama resepti kaikille, oli öljyt millaisia tahansa, vaikka kehosi on aivan erilainen kuin naapurilla. 

Mutta ennen kaikkea muista, miten vaarallisia öljyt voi olla, sinulle muistutetaan. Vaikka lääkkeisiin kuolee eniten maailmassa, ja kasveilla hoitamiseen tuskin kukaan. Ehkä suhteellisuuden tajua olisi hyvä olla näissä joidenkin vakavissa varoituksissa. Ja totta toinen puoli, huonolaatuiset eteeriset öljyt ovatkin vaarallisia. Siksi ei kannata säästää rahaa väärässä paikassa! 

Ja kyllä, joskus  voi olo olla kuin olisi juossut nokkospuskan läpi, jos ei muista  ihan kaikkia laimennusohjeita. Mutta sekin menee ohi, eikä siihen kuole. Se on vain epämukavaa. Laimennusöljyä, paksua shea voista tehtyä vartalovoidetta tai rasvaista jugurttia iholle, ja olo helpottaa. Mutta tällaisten tapausten takia, ei kannata jättää koko öljyilyä. Tekemällä oppii. 

Miksi tykkään niin kovasti Young Livingin öljyistä ja koko yrityksestä? Joidenkin ihmisten mustamaalauksesta huolimatta, rakastan näitä meidän ihania, laadukkaita öljyjä. Ja aromaterapeuttina voin kertoa, että en ole vielä törmännyt parempiin, vaikka todella monia olen testannut. Muistan kuinka hämmästyin niitä testatessani, että wau, nämähän toimivat! Ja minulle ison perheen äitinä, se on ollut iso juttu! Voin hoitaa lapsiani luonnonmukaisesti ja vaikuttaa heidän terveyteen. Ja voin vaikuttaa siihen, onko äitiys edes hiukan helpompaa, kun voi hoitaa heti akuutit jutut, mitä lasten elämässä tulee, eikä niiden tarvitse mennä kierteiksi asti.

Tiesitkö muuten, että todella ahdasmielisten ohjeiden mukaan öljyjä ei pitäisi edes käyttää lapsilla? Mutta millä sitä sitten niitä hoitaisi? Jos luonnon ihanimpia aineita, öljyjä, niitä samoja joissa roomalaiset oikein uivat, ei saisi käyttää lapsilla? 

Minulle isoin asia on ollut ymmärtää, että Raamatun aikana lapsia ja raskaana olevia hoidettiin öljyillä. Jeesus-lastakin hoidettiin niillä! Tietäjät toivat niitä hänelle! Jotta hän pysyisi terveenä. Ja jos ne kelpasivat Jeesus-lapsen terveydenhoitoon, eikä Jeesus kuollut, nii kyllä ne saavat kelvata minunkin lapsille! Ei minunkaan tarvitse pelätä. Raamattu pullistelee öljyvinkkejä, tiesitkö? 

Suurin ällötys itselleni on ollut ei -edes -luomulaatuiset eteeriset öljyt. Miksi haluaisit hoitaa tai parantaa kehon toimintoja kasveilla, joissa on kenties kasvinsuojeluaineita? Niistä kun tiedetään nykyään, että ne eivät lähde edes maaperästä kymmenissäkään vuosissa. Entäpä jos siemen onkin geenimanipuloitua lajia, eikä koko kasvissa ole enää sen parantavia ominaisuuksia? Mistäs sen tiedät? Tämän takia kannatta selvittää miten yritys, jonka öljyjä käytät, on kasvattanut kasvit- siemenestä alkaen. 

Kehno siemen- kehno maaperä- kehno tislaus =  aivan järkyttävää ei parantavaa öljyä. 

Tällaisia ajatuksia tällä kertaa! 

Terveisin,

Oma aromaterapeuttisi,

Maarit